Een nieuwe mijlpaal binnen onze Rechtswinkel! Dit kunnen we niet aan ons voorbij laten gaan, daarom hebben Vince, Rodrigo en Pien deze blog geschreven.

rechtswinkel geopend

Vince van Hoesel & Rodrigo van Asseldonk – oprichters
Als oprichters van Rechtswinkel Meierijstad voelen we ons ontzettend trots en dankbaar voor het bereiken van deze mijlpaal van 300 adviezen. Toen we dit initiatief startten, hadden we nooit durven dromen dat het zo’n grote impact zou hebben op onze gemeente.

Het begon allemaal met een eenvoudig idee: het bieden van vrijblijvend juridisch advies aan mensen in onze gemeente. We wilden een plek creëren waar mensen gemakkelijk binnen konden lopen, of ze nu een afspraak hadden of niet, en waar ze hartelijk ontvangen werden met een kop koffie en een luisterend oor.
We zijn trots dat we als oprichters het heft in handen hebben genomen om in deze behoefte te voorzien.

Het is mooi om te zien hoe professioneel en betrouwbaar de rechtswinkel is geworden sinds de oprichting. Wat begon als een bescheiden initiatief is uitgegroeid tot een instituut waar mensen op kunnen vertrouwen voor deskundig advies en ondersteuning van studenten die graag hun studie in de praktijk willen brengen.

Maar bovenal willen we graag onze waardering uitspreken naar alle studenten die elke maandag klaarstaan om hun tijd en kennis te delen en anderen te helpen. Zonder hun toewijding en inzet zou Rechtswinkel Meierijstad niet zijn wat het vandaag is. Dus namens ons allemaal, een welgemeend dankjewel aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van de rechtswinkel. We kijken uit naar de volgende 300 adviezen.

Pien van der Zanden – voorzitter
Toen in september 2022 de deuren van Rechtswinkel Meierijstad werden geopend had ik nooit gedacht dat het zo druk zou worden. Het is mooi om te zien dat veel mensen de weg naar ons weten te vinden en dat ze hun verhaal in vertrouwen aan ons vertellen. Het bieden van een luisterend oor zorgt vaak al voor een goed gevoel bij de cliënt. Dat we nu al op 300 adviezen zitten, laat zien dat het maatschappelijk belang groot is en dat we blij moeten zijn dat dit initiatief is opgericht.

Het is heel leerzaam om de studie meer kleur te geven in de praktijk en mensen echt te helpen. Ook merk je dat het werk echt gewaardeerd wordt, bijvoorbeeld door een bedankje via de mail. Naast dat het goed is om praktijkervaring op te doen, is het ook leuk om mensen te leren kennen en vriendschappen op te bouwen met de andere rechtswinkeliers.

We merken dat onze rechtswinkel aan het groeien is en dit zorgt voor meer verantwoordelijkheid. De club van rechtswinkeliers wordt groter en het aantal cliënten groeit ook. Het is dan ook van belang om de kwaliteit van onze adviezen te blijven waarborgen. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij als voorzitter. We willen dat onze rechtswinkel blijft groeien, maar dat de kwaliteit blijft zoals u van ons gewend bent.

Het nieuwe bestuur is vastberaden er een nog groter succes van te maken. Zo zijn we bezig om meer instanties bij de rechtswinkel te betrekken zodat onze cliënten zo goed mogelijk worden geholpen en indien nodig doorverwezen worden naar de juiste niet-juridische instantie.

Als trotse voorzitter wil ik iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze mooie mijlpaal. Op naar meer adviezen!

Deze blog is geschreven door Vince van Hoesel, Rodrigo van Asseldonk en Pien van der Zanden

Deel dit artikel!

Wij helpen iedereen met gratis juridisch advies!

Maak direct een afspraak.