Over Rechtswinkel Meierijstad

Bij onze rechtswinkel kunt u terecht met al uw juridische vragen.

Rechtswinkel Meierijstad houdt zich bezig met het geven van kosteloos juridisch advies. Met trots voor de gemeente Meierijstad is deze rechtswinkel opgezet om laagdrempelig en kosteloos juridisch advies te kunnen bieden voor de inwoners van de gemeente, zodat het recht voor iedereen toegankelijk is. De rechtswinkel is bemand door rechtenstudenten, terwijl de kwaliteit wordt gegarandeerd door de hulp van juridische professionals met meer ervaring.

U kunt bij onze rechtenstudenten terecht voor alle vragen omtrent uw juridische positie. Zo kunnen wij naast het geven van advies ook helpen door middel van het opstellen van een juridische brief, bezwaarschrift, beroepschrift of ingebrekestelling. Zij zullen u een luisterend oor bieden en u vervolgens een gepast advies geven, waarbij zij aangeven welke stappen u kunt ondernemen om de kwestie op te lossen. De rechtswinkel is gelegen in een van de prachtige bibliotheken van onze gemeente, namelijk de bibliotheek op de Markt in Veghel niet geheel toevallig een locatie alwaar vroeger ook het kantongerecht was gehuisvest. Op deze manier proberen we het bezoeken van onze rechtswinkel zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te maken, zodat iedereen bij ons terecht kan.

Indien wij u als rechtswinkel niet voldoende kunnen helpen in de beantwoording van uw juridische vraag of kwestie, zullen wij u vrijblijvend doorverwijzen naar een van onze partners.

Indien u van plan bent om op spreekuur te komen, willen wij u vriendelijk vragen om al uw relevante informatie mee te nemen ter beantwoording van uw vraag of kwestie. Op deze manier kunnen onze medewerkers u het beste te woord staan!

Onze rechtenstudenten

femke kuijpers

Femke Kuijpers

“Het deel uitmaken van de rechtswinkel vind ik een mooie manier om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij.”


Masterstudent Burgerlijk Recht, Radboud Universiteit
vince van hoesel

Vince van Hoesel

“Onze prachtige gemeente Meierijstad verdient ook een plek waar iedereen terecht kan voor kosteloos en vooral goed juridisch advies.”


Bachelorstudent European Law School en Management, Radboud Universiteit

Rodrigo van Asseldonk

“Iedereen dient op een laagdrempelige manier geholpen te kunnen worden bij hun juridische vraagstukken. Ook de inwoners van gemeente Meierijstad.”


Honoursstudent Rechtsgeleerdheid en Corporate Finance & Control, Radboud Universiteit
jennifer van kempen

Jennifer van Kempen

“Aangesloten zijn bij de rechtswinkel biedt mij de kans om op een leuke manier tijdens mijn studie te leren in de praktijk.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht
pien van der zanden

Pien van der Zanden

“Ik wil graag mijn kennis die ik opdoe tijdens de studie in de praktijk toepassen. Het is een mooie kans om je verder te ontwikkelen.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit
sanne van zoggel

Sanne van Zoggel

“Na 2 jaar vooral theoretisch kennis opgedaan te hebben, kijk ik er naar uit om deze kennis toe te passen in de praktijk en ervaring op te doen.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht
Tim Noorlander

Tim Noorlander

“Aan de ene kant het helpen van mensen en aan de andere kant praktijkervaring opdoen is wat het werken bij de rechtswinkel zo mooi maakt.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid en Management, Radboud Universiteit
Yael Goertz

Yael Goertz

“Het mooie aan de rechtswinkel is dat je mensen echt kunt helpen door middel van de kennis die je opdoet tijdens je studie.”


Honoursstudent Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit
Jasmien Salama

Jasmien Salama

“Werken bij een rechtswinkel is een mooie manier om mensen te helpen. Ik houd ervan om in een probleem te duiken en een passende oplossing te vinden.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit
Willem van Rossum

Willem van Rossum

“Ik ben werkzaam bij de rechtswinkel omdat ik het belangrijk vind dat de juridische wereld begrijpelijk wordt gemaakt voor de mensen.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit
Lola van der Graaf

Lola van der Graaf

“In de rechtswinkel werken is voor mij een fijne manier om mensen te helpen met mijn kennis die ik nu heb en nog ga opdoen!”


Juridische Hogeschool Tilburg
Jochem Schwenke

Jochem Schwenke

“Werken voor de rechtswinkel is voor mij een mooie manier om ervaring op te doen in de praktijk.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit
Betul Cifti

Betul Ciftci

“Na zowel theoretische als praktijkgerichte ervaring wil ik mijn kennis en ervaring in de praktijk toepassen binnen de gemeente Meierijstad waar iedereen terecht kan voor juridisch advies.”


Pre-masterstudent Rechtsgeleerdheid, Tilburg University
Melisa Demir

Melisa Demir

“Iedereen verdient het om juridisch hulp te krijgen en daar wil ik graag een handje bij helpen. Het is namelijk een mooie bijdrage die ik kan leveren met de juridische kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie.”


Pre-masterstudent Rechtsgeleerdheid, Tilburg University
Beaudi van de Graaf

Beaudi van de Graaf

“Rechtskennis vanuit theorie toepassen in de praktijk, een goede manier voor zelfontwikkeling en om laagdrempelig anderen te helpen.”


Masterstudent Rechtsgeleerdheid, Tilburg University

Rody Mettler

“Graag zet ik me in om lastige juridische leerstukken te vereenvoudigen naar heldere adviezen, waar de inwoners uit onze gemeente écht iets mee kunnen.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit

Yin Yin Lin

“Ik werk met plezier bij de rechtswinkel omdat ik hierdoor praktijkervaring opdoe en tegelijkertijd mensen met juridische problemen kan helpen.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Erasmus Universiteit

Lex van den Brand

“Bij de rechtswinkel werken is een win-winsituatie: u krijgt juridisch advies en ik doe veel kennis en ervaring op.”


Honoursstudent European Law School, Radboud Universiteit

Bouke Wolters

“Zowel het kosteloos aanbieden van juridisch advies als het in de praktijk brengen van onze studie is wat het werkzaam zijn bij de rechtswinkel zo mooi maakt.”


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Radboud Universiteit

Aybike Aksakal

‘De rechtswinkel biedt mij de mogelijkheid om met de gemeente Meierijstad hand-in-hand te staan voor een rechtvaardige samenleving.’


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Tilburg University

Britt van Boxtel

‘Bij de rechtswinkel mijn juridische kennis toepassen in de praktijk is een leuke uitdaging. Daarnaast vind ik het erg fijn dat ik mensen kan helpen met hun vraagstukken.’


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Juridische Hogeschool Avans-Fontys

Jolijn van Heeswijk

“De rechtswinkel geeft mij de mogelijkheid om mensen te helpen en daarmee voor mijzelf kennis op te doen.”


Juridische Hogeschool Avans Den Bosch

Fleur Pekaar

‘Om mensen van een advies te kunnen voorzien, is wat het werken bij de rechtswinkel zo leuk maakt. Daarnaast is het een heel goed leermoment, de theorie en praktijk komen namelijk samen.’


Bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, Juridische Hogeschool Tilburg

Bestuur

Vince van Hoesel

Voorzitter

Femke Kuijpers

Secretaris

Rodrigo van Asseldonk

Penningmeester

Onze sponsoren

Deze bedrijven zijn sponsor van onze stichting.

Wij helpen iedereen met gratis juridisch advies!

Maak direct een afspraak.