Rechtswinkel in Meierijstad vanaf 5 september 2022 geopend in Veghel.

Rechtswinkel Meierijstad opent zijn deuren in Veghel. Dit is een primeur voor Meierijstad. De Rechtswinkel is een plek waar de inwoners van de gemeente kosteloos juridisch advies kunnen krijgen, op een laagdrempelige manier. Wethouder Jan Gooijaarts opent de winkel aan de Markt 1 officieel op maandag 5 september om 12.45 uur.

rechtswinkel geopend

Begin dit jaar zagen Rodrigo van Asseldonk (Student Rechtsgeleerdheid en Financial Economics aan de Radboud Universiteit) en Vince van Hoesel (Student Rechtsgeleerdheid en Management aan de Radboud Universiteit) tot hun grote verbazing dat er nog geen rechtswinkel binnen de gemeente Meierijstad bestaat: “Wij wilden samen bij een rechtswinkel gaan werken om onze juridische kennis in praktijk te brengen. Toen we zagen dat er binnen onze gemeente – 81.000 inwoners kent – nog geen rechtswinkel is, hebben we het idee opgevat om er zelf één te gaan oprichten, aldus Vince en Rodrigo.

Van idee tot plan.

De studenten zijn toen samen langs gegaan bij Annelies Jansen van Bernhaege advocaten, die hen met open armen ontving. Zij legden hun idee aan haar voor en daarmee was het zaadje geplant, immers stelde Annelies haar netwerk en expertise beschikbaar. Stap voor stap begon de rechtswinkel vorm te krijgen. En toen de Bibliotheek – de locatie waar vroeger het kantongerecht gehuisvest was- hun ruimte op de Markt in Veghel beschikbaar stelde, voor de spreekuren van de rechtswinkel was het duidelijk: Rechtswinkel Meierijstad gaat er komen!

Er volgden al snel andere sponsoren die graag wilden helpen bij dit prachtige initiatief. Herkenbaarheid was een van de pijlers van de rechtswinkel. Daarom ziet men ook 2 grote vlaggen voor de ingang tijdens spreekuren. Met dank aan Van Der Burght reclame, helemaal in de Rechtswinkel stijl, die gebaseerd is op de stijl van de gemeente. Een herkenbaar logo werd al snel gerealiseerd door TwoBees Reclame. Tijdens spreekuren zul je de medewerkers makkelijk herkennen aan kleding, met dank aan Estivo Moda. Ook niet onbelangrijk is natuurlijk de digitale bekendheid, deze werd volledig verzorgd door MarketEagle met een gesponsorde website. Als laatste werd hier Bierens Incasso Advocaten aan toegevoegd voor hun expertise. Hierna werd al snel een team gevormd van studenten die advies kunnen geven. Femke Kuijpers (Masterstudent Burgerlijk recht) werd door Rodrigo en Vince gevraagd om het bestuur compleet te maken. “Samen met dit team van studenten en sponsoren is het ons gelukt om dit initiatief te kunnen realiseren voor de gemeente”.

Wethouder Jan Goijaarts: “Ik ben er trots op dat we vanaf vandaag een plek hebben waar inwoners van Meierijstad terecht kunnen voor gratis juridisch advies. We willen graag dat iedereen in Meierijstad kan meedoen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat inwoners op een laagdrempelige manier geholpen kunnen worden bij hun vraagstukken.” Gio van Creij <Directeur/ bestuurder NOBB>: “Als Bibliotheek hebben we niet alleen een uitleenfunctie. Met het DigiTaalhuis, het Informatiepunt Digitale Overheid, het Leerwerkloket, en Geld en Zo bieden we inwoners van Meierijstad hulp en ondersteuning bij lezen en schrijven, digitale overheidszaken, loopbaanvragen en financiële vraagstukken. De Rechtswinkel is daarop een prachtige aanvulling. Een verrijking van onze collectie.”

Gratis advies.

Rechtswinkel Meierijstad is een officiële stichting dankzij Actor Notarissen. Dit houdt in dat zij geen geld zullen vragen voor hun diensten. De Rechtswinkel isl een plek zijn waar de inwoners van de gemeente Meierijstad voorzien kunnen worden van kosteloos juridisch advies op een laagdrempelige manier. “-Het recht moet immers voor iedereen toegankelijk zijn,-” aldus de oprichters. De rechtswinkel wordt bemand door rechtenstudenten, daarbij geholpen door juridische professionals. Indien de rechtswinkel onvoldoende hulp kan bieden in de beantwoording van de juridische vraag of kwestie, wordt de vraagsteller vrijblijvend doorverwezen naar één van de partners. De rechtswinkel is te vinden in de Bibliotheek aan de Markt in Veghel en is elke maandag van 18:30 tot 20:30 geopend voor de inwoners van
Meierijstad.

Via deze weg wil iedereen van de Rechtswinkel Meierijstad alle sponsoren nogmaals bedanken!

Deel dit artikel!

Wij helpen iedereen met gratis juridisch advies!

Maak direct een afspraak.